piątek, 28 lutego 2014

Bawarka, czyli herbata z mlekiem


Pamiętam, że od dziecka lubiłam od czasu do czasu napić się herbaty z mlekiem. Niezbyt często, ale czasami nachodziła mnie taka ochota;)
Więc i dziś przedstawiam Wam bawarkę;)


Co będziemy potrzebować?
herbatę
torebkową lub liściastą
mleko
opcjonalnie cukier

Jak zrobić?
Ja robię sposobem zwanym angielskim. Co to oznacza? Zaparzamy w kubku herbatę, koniecznie mocną, ale zalewając pamiętamy o zostawieniu miejsca na mleko, które dolewamy (ja dodaję go niewiele).

Sugestie: Świetnie także smakuje, jeżeli użyjesz herbaty o smaku karmelowym;)



4 komentarze:

  1. Ja nigdy jakoś nie piłam herbaty z mlekiem. Nie wiem, czy by mi to zasmakowało.

    OdpowiedzUsuń
  2. już od dłuższego czasu planuję tego skosztowac i jakoś nie mogę się zebrać w sobie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. nie jestem w stanie się do tego przekonać. Rozumiem, że innym to smakuje... ale to nie dla mnie

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie piłam herbaty z mlekiem, ale jakoś nie chcę spróbować :D Choć w sumie, może kiedyś ... :)
    Pozdrawiam :>

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)