piątek, 1 lutego 2013

Kawa toffie


W Piątkowym kąciku czytelniczych umilaczy wracamy do normy, czyli do przepisów;) Dziś chcę Wam przestawić mój przepis na kawę toffie;) (inspiracja)


ok. 200 ml zaparzonej już kawy
(najlepiej tej prawdziwej, ziarnistej)
ok. 50 ml mleka
cukier do smaku
bita śmietana w spray'u
syrop toffie

Do wysokiej szklanki na dno wlać syropu toffie według uznania, a także ozdobić nim ścianki. Do szklanki wlać wcześniej zaparzoną kawę zmieszaną już z mlekiem (i ew.posłodzoną - to zależy od ilości syropu), na wierzch wycisnąć bitą śmietanę i przyozdobić syropem.
Dla wielbicieli toffie i kawy - niebo w gębie.


5 komentarzy:

  1. Na pewno spróbuję, nie mniej jednak preferuję kawę czarną, mieloną bezpośrednio przed zaparzeniem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kawę, ale to, co prezentujesz wygląda wspaniale! Narobiłaś mi chrapki na takie cudo... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a moge poprosić o dopisanie linku do mnie, skoro z mojego przepisu korzystałaś :) ?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)