piątek, 21 grudnia 2012

Kawa pierniczkowa


Dziś kolejna część mojego cyklu,
w których chciałabym zaprezentować pyszną i pachnącą Bożym Narodzeniem...
kawę pierniczkową!


1,5-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
3 goździki
szczypta cynamonu
gorąca woda
ew. mleko i cukier do smaku.

Przygotować kawę jak zawsze, wsypać do kubka zalać wodą dodając goździki i cynamon. Kawę rozpuszczalną można zamienić na "prawdziwą" - tzn. ziarnistą mieloną.
Moja jest z samym mlekiem i pysznie smakuje jak najprawdziwsze pierniki!
Nie czuć oddzielnie cynamony czy goździków, tylko właśnie jak pierniczki!
Idealna na świąteczny czas!

6 komentarzy:

  1. Brzmi naprawdę smakowicie;) Chętnie spróbuję, tylko będę potrzebować goździków..

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kawę w każdym wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm... Brzmi pysznie. Dzięki za przepis, już zapisuję i chętnie wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)